Вместо да купувате всевъзможни видове мюсли и да се оплаквате,

...
Вместо да купувате всевъзможни видове мюсли и да се оплаквате,
Коментари Харесай

Най-вкусните мюсли можем да приготвим сами

Вместо да купувате всевъзможни типове мюсли и да се оплаквате, че все нещо дефицита, пригответе си сами. Така ще прецените нужното количество на сушени плодове и ядки.

Нагрейте фурната до 200 градуса. В тавичка разпределете следните съставки: 250 г овесени ядки, 1 чаена лъжичка захар, сушен кокос, нарязан на тънки резенчета и ядки по желание.

След три-четири минути извадете и разчупете с ръце частите, които са се образували от карамелизирането на захарта. Печете към 15 минути, като непрекъснато разбърквате.

Изсипете сместа в огромна купа от порцелан или йенско стъкло и оставете да изстине. Нарежете сушени тропически плодове - папая, смокини, сушени банани, ананас, прибавете и една-две шепи стафиди.

Разбъркайте всичко, до момента в който плодовете се разпределят отмерено. При предпочитание можете да добавите сурови ядки, да вземем за пример лешници или слънчогледови семки, авансово обелени.

Сместа може да се съхранява към два месеца в компактно затворен стъклен буркан. Сервирайте с топло или студено прясно мляко или с кисело мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР