Влошило се е състоянието на командоса, пребит от двама младежи

...
Влошило се е състоянието на командоса, пребит от двама младежи
Коментари Харесай

Влошава се състоянието на пребития от роми командос

Влошило се е положението на командоса, пребит от двама младежи от ромски генезис, заяви bTV. Инцидентът стана в село Войводиново точно на Йордановден.

Валентин не можел да изговаря думи и околните му били принудени незабавно да го закарат още веднъж в болница.

33-годишният военнослужещ от Специалните сили е спрял и излязал от колата си, с цел да направи забележка на двама младежи - на 17 и на 21 години. Според очевидци ромите го повалили на земята и почнали да го ритат грубо в главата.

Валентин е татко на две деца, взел участие в три задачи в Ирак и в Афганистан.

На Богоявление боецът се прибирал от ритуала по хвърлянето на кръста в Пловдив. На няколко пресечки от вкъщи му на уличното платно изскачат двамата младежи от ромски генезис и основават заплаха за водачите. Именно това е била повода потърпевшият да им каже да не са на пътното платно.

Близки на нападателите-пешеходци настояват, че се притесняват от линч. Те декларират, че пребитият бил протегнал ръка пръв.

От 18 часи довечера поданици на Войводиново излизат на митинг пред локалната черква.

Междувременно от районна прокуратура Пловдив привлякоха като обвинени по бързо произвеждане двамата нападатели. От прокуратурата оповестиха техните букви - 21-годишният А.П. и Б.П. на 17 години. Обвинени са за телесна щета по хулигански подбуди.

Според държавното обвиняване на 6 януари 2019 година, към 13:30 часа в село Войводиново, обл. Пловдив, двамата са нанесли побой, посредством удари с ръце и крайници, на 33-годишен мъж.

Инцидентът е зародил след отправена имитация по отношение на потърпевшия, който карал лек автомобил. Пребитият минал около двамата обвинени, които вървели по пътното платно и с държанието си създавали заплаха за сигурността на придвижването.

Арестът на А.П. и на Б.П. е до 72 часа. Според медицинските експертизи ще се уточни и квалификацията по повдигнатото обвиняване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР