Вложенията през 2018 г. ще бъдат в сектора на офис

...
Вложенията през 2018 г. ще бъдат в сектора на офис
Коментари Харесай

Акцентът през 2018-а ще са офис площите

Вложенията през 2018 година ще бъдат в бранша на офис площите. За предходната година акцентът беше върху комерсиалните парцели. Общо покупко-продажби на стойност близо 1 милиарда EUR бяха подписани в бизнес сегмента през 2017 година От тях към 870 млн. EUR е цената на придобиванията с капиталова цел – ръководство и осъществяване на рентабилност от наеми. Най-голямата договорка беше тази за мол Paradise Center. Обектът беше продаден на южноафриканския фонд NEPI против 252.9 млн. EUR.

„ През последната година фактически имахме доста деен пазар, само че той с изключение на позитиви крие и опасности. Много продавачи подходиха прекомерно оптимистично и излязоха с нереално високи ценови упования. Ние обаче към момента не записваме капиталов интерес сходен на този към пазарите Централна Европа “, сподели Явор Костов, управител „ Капиталови пазари “ в Cushman & Wakefield Forton. Според него покупко-продажби ще има единствено при съществуването на натурализъм от страна на продавачите.

През 2018 година пазарът на бизнес парцели няма по какъв начин да доближи размера от миналата година поради лимитираното предложение на първокласни активи. Доходността по покупко-продажбите ще продължи гладко да понижава през идващите месеци като все още тя се движи към 7% за комерсиалните площи и сред 7.5% и 8% за офис площите. В по-дългосрочен проект обаче тази наклонност надали ще се резервира поради покачването на лихвите и повишаването на финансовия запас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР