Влизаме в изключително сериозна фаза на заболяването в България, предупреди

...
Влизаме в изключително сериозна фаза на заболяването в България, предупреди
Коментари Харесай

Министърът: Влизаме в изключително сериозна фаза

Влизаме в извънредно сериозна фаза на болестта в България, предизвести министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов при започване на постоянния седмичен брифинг по отношение на разпространяването на COVID-19 у нас.

Той благодари на жителите за разсъдъка, който надвива, и спазването на противоепидемичните ограничения. Най-важната мярка е носенето на маска на закрито. Следващата мярка е обществената отдалеченост, напомни министърът.

Най-важно е да проявим разсъдък и да мислим за околните си - тези, които можем да предпазим и тези, които можем да заразим, моли проф. Костадин Ангелов.

Държавата е обезпечена с нужното, с цел да отговори на потребностите при разпространяването на COVID-19. Днес ще дойдат още 1700 флакона ремдесивир, заяви още той.

Положението в Европа сега е най-тежко в целия свят, заяви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

България се подрежда на 13-то място по заболяемост в Европа и на 4-о на Балканите. Смъртността в страната ни подрежда на 10-о място в Европа и на 4-о на Балканите, заключи той.

В последните два дни броят на записаните случаи набъбна фрапантно с над 8000 позитивни проби. Така общо доказаните случаи на ковид в страната досега доближиха 64 591, от тях дейни са 41 178. В момента приети в болница в болнични заведения са 3191 пациенти, от които 239 са в интензивни отделения.

В постоянния брифинг през днешния ден вземат участие още шефът на Столичната РЗИ доктор Илонка Маева и болнични шефове.

Очаквайте още детайлности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР