Влиятелният германски седмичник “Шпигел призова правителството в Берлин да спре

...
Влиятелният германски седмичник “Шпигел призова правителството в Берлин да спре
Коментари Харесай

„Шпигел“ зове Берлин да спре подкрепата за Украйна

Влиятелният немски седмичник “Шпигел ” прикани държавното управление в Берлин да спре поддръжката на Украйна във войната є с Русия. Според списанието това извънредно решение е единствената почтена реакция на взривяването на газопровода “Северен поток ” от чиновници на украинските секрети служби. Които с дейностите си на процедура били сложили на съществено тестване сигурността на страната.

“Разследването на взривяването на двата газопровода “Северен поток ” предходната година продължава в Германия и съгласно почитан източник от службите за сигурност това е най-важното следствие в следвоенната история на страната, защото има евентуално политически последствия, показва “Шпигел ”. “Внушително количество следи водят към Украйна ”, споделя пред седмичника източникът, който изяснява в детайли, че “диверсантите ” са били в Украйна преди и след офанзивата против газопроводите. Според него саботажната акция е имала за цел да “причини трайни вреди на действието на страната и на нейната инфраструктура ”.

“В този смисъл това беше директна офанзива против вътрешната сигурност на страната ”, прибавя още индивидът от службите. “Всички се преструват, че нищо не се е случило, и заобикалят въпроса за следствията от диверсантската акция ”, декларира пред “Шпигел ” пък поискал анонимност народен представител от партия на ръководещото в Берлин болшинство на канцлера Олаф Шолц. “А Германия не може просто да си затвори очите пред сходно закононарушение и ето за какво прекъсването на поддръжката за Украйна във войната є против Русия би било закономерна алтернатива ”, заключава авторитетният седмичник.

Явно впечатлена от обявата, министърката на вътрешните работи Нанси Фейзер съобщи пред публицисти, че желае да бъде хвърлена “пълна светлина ” върху взривяването на “Северен поток ” и да стартира правосъден развой против хипотетичните причинители, “които и да са те ”.

В същото време двукратният министър председател на Италия Джузепе Конте, който е президент на намиращото се в този момент в съпротива лявоцентристко придвижване “Пет звезди ”, изиска във в. “Ла Стампа ” прекъсване час по-скоро на спора в Украйна. По простата причина, че съгласно него след година и половина руско-украинска война провалянето от нея е за всички. “Време е да създадем почтен разбор, заличавайки оптимистичните оценки, които доминираха до момента на Западния фронт, подхранвани от повърхностна, само че оглушителна войнолюбива агитация ”, изяснява Конте и продължава: “Стратегията, следвана до момента в границите на НАТО, учредена на увеличавани непрестанно военни доставки за Украйна и на логиката на ескалацията, не докара до предстоящото съветско военно проваляне. Нямаше проваляне на съветската войска в Бахмут, нямаше раздробяване на нейните военни и паравоенни браншове, нямаше оттегляне под натиска на украинската контраатака. Перспективата за вътрешна дестабилизация се разруши пред лицето на укрепването на водачеството на Путин и растежа на вътрешния консенсус за него ”.

По-нататък Конте показва, че икономическите и финансови наказания, наложени на Русия, не са я довели до банкрут, нито са осакатили нейната стопанска система, а изолацията є никога не е реализирана. “Нещо повече, продължава Конте, преди малко завърши 15-ата среща на върха на ръководената от Русия и Китай формация БРИКС с съответната вероятност за нейното по-нататъшно разширение през 2024 година, което ще обхване 45% от международното население и 38,2% от международния Брутният вътрешен продукт ”.

Накрая експремиерът на Италия натъртва на обстоятелството, че и Русия е губеща от спора, откакто нейният президент Владимир Путин кроял проекти да завърши Украйна с една “светкавична война ”, а се е озовал във водовъртежа на скъпо струваща от каквато и да е позиция военна интервенция.

Източник " Труд "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР