Влиятелният футболен агент Пини Захави получи обвинения в Белгия, че

...
Влиятелният футболен агент Пини Захави получи обвинения в Белгия, че
Коментари Харесай

Влиятелен футболен агент е обвинен в измами и пране на пари

Влиятелният футболен сътрудник Пини Захави получи обвинявания в Белгия, че е част от следствието на хипотетични нарушавания в клуба от локалната втора лига Екселсион Мускрон, оповестиха от федералната прокуратура на страната.

От службата прецизираха, че обвиняванията на Захави са показани като част от изявленията в белгийската преса. Там се оповестява, че 78-годишният някогашен публицист е бил упрекнат от проверяващ арбитър за подправяне на документи, потребление на имитации, измами и пране на пари по делото Мускрон.

Клубът беше подложен под администрация от Федерацията преди две години, когато полицията заподозря свързани с клуба лица, че са влезнали във футбола само за пране на пари и прекачване през сметките на нелегално добити средства.

Според локалните медии, белгийската прокуратура подозира Захави, който пое ръководството на клуба през 2015-а година, в нелегално финансиране на Мускрон посредством пари от офшорни компании. В момента клубът се ръководи от предприемача Жерард Лопес.

Захави един от най-влиятелните футболни сътрудници в международния футбол. Той взе участие в прехвърлянията на някои от най-големите играчи във футбола през днешния ден, в това число и при рекордното прекосяване на Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен през 2017-а година.

На тима на Мускрон несъмнено не му върви със притежатели и ръководещи. През 2009-а година клубът банкрутира за трети път в историята си, откакто беше овладян от съмнителни видове от някогашна Югославия. Въпросните лица докараха тима до фалит, след което почитателите започнаха да събират пари и да заплащат задълженията. Въпреки напъните, това не се случи.

През 2011-а година Мускрон беше възобновен, откакто взе лиценза на третодивизионния Перувелз и одобри името Мускрон-Перувелз. От 2016-а насам беше върнато обичайното име, само че нови проблеми им се стоварват в този момент с обвиняванията в пране на пари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР