Влиятелен научен съветник на Белия дом подаде оставка след обвинения

...
Влиятелен научен съветник на Белия дом подаде оставка след обвинения
Коментари Харесай

Съветник на Джо Байдън подаде оставка след обвинения в тормоз

Влиятелен теоретичен консултант на Белия дом подаде оставка след обвинявания в тормоз на работното място - държание, с което президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание при започване на мандата си да се бори настойчиво, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Съкрушен съм, че съм наранил някогашни и сегашни сътрудници с метода, по който разговарях с тях ", написа Ерик Ландър, шеф на Службата за научна и софтуерна политика на Белия дом.

"Опитах се да подтикна самия себе си и своите сътрудници към реализиране на общите ни цели, от време на време задавайки въпроси и отправяйки рецензии ", прибавя той, само че признава, че е отишъл прекомерно надалеч.

Ландър оглави неотдавна доказаната самодейност на Джо Байдън за понижаване на смъртността от рак с най-малко 50 на 100 през идващите 25 години.

В деня след встъпването си в служба (20 януари 2021 г.) президентът демократ предизвести чиновниците си, че няма да толерира погрешно държание. "Не се майтапя, като ви споделям: в случай че работите с мен и чуя, че се отнасяте към сътрудник с пренебрежение или пренебрежение, ще ви уволня на мига ", сподели той.

Ландър не е първият човек, напуснал екипа на Байдън. Говорител към този момент беше заставен да подаде оставка, откакто заплашил журналистка по време на изявление и употребявал сексистки изрази.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР