Влияние оказва интензивната разработка на мобилни игриГеймърският хардуер осигури нарастващи

...
Влияние оказва интензивната разработка на мобилни игриГеймърският хардуер осигури нарастващи
Коментари Харесай

Търсенето на геймърски ноутбуци забавя темпо

Влияние оказва интензивната разработка на мобилни игри

Геймърският хардуер обезпечи възходящи доходи на районен съд доставчиците в последните години (източник: CC0 Public Domain)

След няколко години на мощна динамичност пазарът на геймърски ноутбуци ще забави движение през актуалната година, сочи разбор на тайванската медия DigiTimes, която се базира на източници от промишлеността.

Прогнозата сочи, че през 2019 година доставките на мобилни компютри за геймъри ще се усилят единствено с 10%, до момента в който в последните 6-7 години този сегмент от пазара растеше приблизително с по 20%.

Не се чака важен растеж в доставките на настолни компютри за игри, а продажбите на дънни платки и видеокарти по-скоро ще останат на равнището на предходната година, сочи още анализът на DigiTimes.

Няколко фактора забавят растежа на пазара за геймърски преносими компютри. Сред аргументите се акцентират отсъствието на хитови компютърни игри, от една страна, и дейната разработка на игри за мобилни устройства, от друга.
още по тематиката
Освен това въздействие върху гейминг пазара оказва забавянето на растежа на международната стопанска система на фона на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, както и бавното възобновяване на процесорите и графичните ускорители.

В последните 10 години геймърският сегмент от районен съд пазара резервира висока динамичност на растеж, подтикван и от все множеството геймърски мероприятия в международен мащаб. Общата стойност на пазара на софтур, хардуер, услуги и реклама на игри надвиши 100 милиарда $ годишно.

Геймърските районен съд, монитори, процесори, дънни платки и графични карти осигуриха растеж на продажбите и приходите на играчите на този пазар. Но с появяването на нови съперници рентабилността на бизнеса стартира да спада през 2018 година, сочи експертният разбор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР