Вливането на Многопрофилна болница за активно лечение по белодробни болести

...
Вливането на Многопрофилна болница за активно лечение по белодробни болести
Коментари Харесай

Белодробната болница вече официално е част от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Вливането на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване по белодробни заболявания „ Св. София “ ЕАД, гр. София (Белодробната болница)  в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ е вписано в Търговския указател по партидите на двете на сдружения, считано от 23.09.2022 година, оповестиха за от Министерство на здравеопазването за Zdrave.net. 

Припомняме, че решението за вливането на Белодробната болница беше взето от министъра на опазването на здравето в постоянното държавно управление проф. Асена Сербезова в края на юни. Според протокола от решението на министъра двете лечебни заведения се намират близо едно до друго, и двете са с едноличен притежател на капитала страната, в резултат на което няма прекачване на акции.

В протокола е записано още, че преобразуващото се сдружение – МБАЛББ „ Св. София “, се приключва без разпродажба и цялото му имущество минава към УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ при изискванията на универсално правоприемство.

„ След преобразуването на „ МБАЛББ „ Света София ” ЕАД, поради значимостта и здравната целенасоченост на реализирания диагностично-лечебен развой в структурите й, активността й ще бъде съхранена в размера и в обсега на реализираните от тях характерни действия “, написа още в решението на проф. Сербезова.

При оповестяването на решението от Министерство на здравеопазването оповестиха, че преобразуването на двете лечебни заведения е в отговор на водената политика по усъвършенстване на лечебните заведения за болнична помощ на територията на София и търсенето на баланс и дейно потребление на наличните финансови запаси, което следва да обезпечи възстановяване на предлаганите здравни услуги, налично, равнопоставено, качествено и всеобхватно опазване на здравето на жителите.

Слетите лечебни заведения са управлявани от дългогодишния началник на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ и някогашен шеф на НЗОК доктор Дечо Дечев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР