Влезли ли са САЩ в рецесия (свиваща се икономика) или

...
Влезли ли са САЩ в рецесия (свиваща се икономика) или
Коментари Харесай

Една дума разруши целия авторитет на Байдън

Влезли ли са Съединени американски щати в криза (свиваща се икономика) или не? Този въпрос, както и казусът със самата дума " криза ", се трансфораха в основна социална полемика в Съединени американски щати през последните дни. Как Белият дом се опита да манипулира тази идея, какво тъкмо значи тя и какви са следствията от това, което заплашва Байдън и неговите сътрудници?

" Фабрика за фантазии " е обобщаващото име за американската кино промишленост, позната на света от повече от 100 години. Това име изцяло отразява същността на въпроса - в съзнанието даже на най-наивния човек фантазиите са отделени от действителността. Допълват я, само че в никакъв случай не я заместват изцяло. През последните години обаче се появи чувството, че цялата американска политика е подчинена на една задача - да промени действителния свят с фиктивен.

Реалният свят, в който Съединени американски щати, в близкото минало единствена суперсила, са непрекъснато разтърсвани от стопански рецесии, разяждани от немислима инфлация и разцепени по всевъзможни критерии – расови, идеологически, класови и други. Но те се пробват да показват света на политическите мечти за действителност.

В която да вземем за пример президентът на Съединени американски щати Байдън е съответен водач, а не пленник на игрите на фракциите в Белия дом, изумен от надълбоко изкуфяване. Свят, в който Нанси Пелоси, ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, която страда от същата възрастова болест като президента, ще се качи на борда на военния аероплан, който външните врагове на Щатите се разпръскват на прахуляк. И последното няма да има значение, резултатът от нейния малоумен и придирчив демарш ще бъде единствено още по-голямо посрамване за американците. Свят на расово и полово многообразие и естетика, където главната грижа на жителите е точното пресмятане на стотиците нови типове пол и цялостното смирение на потомците на първите заселници пред съгражданите, които са имали шанса да се родят с друг, по-тъмен цвят на кожата.

Високопоставените американски чиновници поставят огромни старания, с цел да смесят най-сетне и двата свята в съзнанието на своите жители - и демократичните американски медии и публицисти " с изкривени от непрекъснатите неистини очи” са огромна помощ в това отношение. Например кореспондентът на Си-Ен-Ен Омар Хименес има всички шансове да бъде измежду носителите на Международната премия “Еми” за 2022 година в категорията Новини и документални филми.

Идеологически поредният публицист " се прочу " преди две години, до момента в който отразяваше погромите в град Кеноша, осъществени от чернокожи и леви радикални групировки. Стоейки на фона на горящи жилищни здания, опожарени от бунтовниците, Омар излъчи фраза, която по-късно се трансформира в интернет лаф и от двете страни на океана. Според неговия коментар погромите и насилието в Кеноша са били „ с палежи, само че най-вече мирни “.

Въпреки това, в случай че сходни технологии дадат на света само нови лафове или нов притежател на в миналото влиятелна премия, то в региона на макроикономиката, която директно визира живота на милиони американци, както демонстрира практиката, те са едва използвани. И все пак американската администрация не престава да се пробва да назовава черното - бяло и да придава на изцяло явни феномени нови, изцяло безсмислени смисли.

Така се роди ново име за позицията, в която Щатите гладко се плъзгат към този момент второ тримесечие. Говорим за рецесията, т.е. непрекъснато негативен ритъм на напредък на Брутният вътрешен продукт. Никоя друга дума не може да опише обстановката, когато Федералният запас още веднъж увеличи лихвите за битка с високата инфлация, а Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати второ тримесечие пада с 0,9% на годишна база (след 1,6% през първото тримесечие).

Определението за криза, трансформирало се в класика, е приложено за първи път от американския икономист Юлиус Шискин, който управлява държавното Бюро по трудова статистика през 1974 година Оттогава това предписание е постоянно представено в медиите. Но главното е, че то е признато в документите на редица държавни органи и междуправителствени организации: МВФ, Евростат, националните банки на Англия, Индия и други страни.

Но сходно определение в сегашните условия на съвсем политически банкрут за екипа на Джо Байдън звучи като дефинитивна присъда. Според изследване на “Галъп”, оповестено на 29 юли, Джо Байдън е най-непопулярният президент на Съединени американски щати в средата на първия си мандат. Рейтингът му на утвърждение падна под 40% за първи път и в този момент е 38%.

Поради това трескавите опити по всевъзможен метод да се избегне думата " криза " в общественото пространство не е икономическа, а политическа задача. „ Рецесия “ е страшна дума, изключително за по-възрастните гласоподаватели, които помнят освен рецесиите от 2008-2012 година, само че и по-ранните удари върху стопанската система на страната при предходния „ най-непопулярен “ президент Джими Картър.

Рецесията провокира облици на опашки за помощи за безработни. И най-важното, това е еднакво на политически провал на ръководещата Демократическа партия на есенните избори за Конгрес. Следователно последователите на Байдън ще заобикалят тази дума колкото е допустимо повече, прибягвайки до всевъзможни способи, в това число директни фалшификации.

Ето за какво предходната седмица се развихри същинска война за редактиране в американския и британския сегмент на “Уикипедия” към определението на думата " криза ". Повече от 70 редакции бяха направени на страницата, преди администрацията да блокира опцията за осъществяване на спомагателни промени. Дори прессекретарят на Белия дом (разбира се, отричащ, че стопанската система на Съединени американски щати е изпаднала в рецесия) обществено и извънредно нервно влезе в спор какво тъкмо значи понятието „ криза “.

Тази терминологична война накара кмета на Ню Йорк (който неотдавна разгласи изключително състояние заради неналичието на приспособено мляко) Ерик Адамс да избухне. „ Намираме се във финансова рецесия, която даже не можете да си визиите. Уолстрийт се срина. Ние сме в същинска криза “, сподели той по време на една от обществените си речи.

Няма причина да се съмняваме, че “Уикипедия” е застанала на страната на актуалните американски управляващи. Така апаратът на Байдън в действителност, въвеждайки възбрана на термина „ криза “, се пробва да запуши икономическите и политическите дупки в Белия дом.

„ Знаете ли по какъв начин завърши икономическата меланхолия в Съединени американски щати? Те просто стопираха да употребяват думата. Като думата " суматоха " в подтекста на икономическата рецесия. Няма дума, няма проблем. Очевидно и този път са решили същото: взеха и анулираха думата „ криза “, – майтапи се по този мотив прессекретарят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Въпреки това американските управляващи би трябвало да са доста по-притеснени от продължаващата инфлация в страната. Данните за тримесечния Брутният вътрешен продукт включват както номинален Брутният вътрешен продукт (общо долари икономическа дейност), по този начин и действителен Брутният вътрешен продукт (който е поправен за промени в цените). И в случай че номиналният напредък на Брутният вътрешен продукт в Съединени американски щати през второто тримесечие се усили със 7,8%, съгласно Бюджетната работа на Конгреса на Съединени американски щати, тогава растежът на действителния Брутният вътрешен продукт няма да надвиши 2% в близко бъдеще. Продължаването на инфлацията в страната е неизбежно, в случай че растежът на номиналния Брутният вътрешен продукт не се забави и изоставането му от действителния не се усили.

За настоящето американско държавно управление високата инфлация, а не умерената (все още!) криза съставлява най-голямата заплаха. Наред с непрекъснатите старания за преход на стопанската система на страната към възобновима „ зелена “ сила, безредното придвижване във външната политика, следващия „ кръстоносен поход “ против Русия и най-мрачните прогнози за Демократическата партия за идните през ноември избори за Камара на представителите.

Администрацията на Байдън не е схванала, че жителите ще могат да ѝ простят единствено избрани неправилни калкулации или неточности в икономическата или политическата работа, в случай че претекстовете им са икономическото богатство на Съединените щати и политическата сигурност на страната. Но трансформирали лъжите и подправянето на действителността в главен инструмент на своята политика, Байдън и неговите съратници в действителност подписаха политическа присъда за себе си. И никакви редакции като на Оруел на “Уикипедия” или забрани на стопански термини, започващи с буквата „ Р “, няма да могат да го прикрият.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР