Властта обмисля ограничение на скоростта в градовете до 30км/ч. Идеята

...
Властта обмисля ограничение на скоростта в градовете до 30км/ч. Идеята
Коментари Харесай

ЗАРАДИ ТЕЖКИТЕ ИНЦИДЕНТИ: Властта обмисля ограничение на скоростта в градовете до 30км/ч.

Властта обмисля ограничаване на скоростта в градовете до 30км/ч. Идеята се разяснява заради зачестилите тежки произшествия на пътя. По този случай Светослав Васев, специалист в Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата " сподели: „ Идеята за 30-километровите в час зони значи в зоните на кварталните карета, там където се движат и коли и пешеходци и велосипедисти, инфраструктурата да бъде такава, че да не разрешава водачите да нарушават разпоредбите за придвижване. „ Зона 30 ” значи не просто слагане на знак с ограничаване, а още инфраструктурни ограничения като изнесени тротоари, повдигнати пешеходни пътеки и кръстовища. ”
„ Промяната в пътищата ще се приоритизира чрез разбори. Тези, пътни артерии, които извеждат транспортните потоци би трябвало да останат с по-високи оптимално възможни скорости. Такива са Цариградско шосе, Ботевградско шосе, Околовръстното и скоростните тангенти ”, съобщи Васев.
Относно натоварените софийски булеварди, на които има придвижване от всевъзможен вид – пешеходци, велосипедисти, коли, обслужващ превоз специалистът разяснява, че откакто бъде осъществен разбор на интезивността на придвижване, т.е. какъв брой автомобила минават на час, дневно, през нощта, през уикенда и какви пешеходци потоци има, тогава ще се вземе обосновано решение.
„ Държавна организация по сигурност на пътищата счита, че би трябвало даже във всички  градове оптималната позволена скорост би трябвало да е 30 км/ч. Хората се тормозят, че по този метод ще се усилят тапите, само че желая да отбележа, че за отвеждащите артерии това решение няма да се ползва ”, уточни Светослав Васев.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР