Властите в Южна Корея обявиха, че обмислят да затегнат ограничителните

...
Властите в Южна Корея обявиха, че обмислят да затегнат ограничителните
Коментари Харесай

Тревожно: Невиждан от 9 месеца брой заразени в Южна Корея

Властите в Южна Корея оповестиха, че обмислят да затегнат ограничаващите ограничения, откакто през последните 24 часа са регистрирани 629 новозаразени с ковид, което е невиждано огромен брой от девет месеца насам, когато беше пикът на първата вълна на болестта в страната, съобщи News,bg, цитирайки организация "Ройтерс ".

Премиерът Чун Се-кюн изтъкан, че обстановката е сериозна, откакто инфектираните не престават да нарастват с тревожни темпове, макар повторното въвеждане на разпоредбите за обществено разграничаване в края на предишния месец. Правителството ще реши в неделя дали да затегне рестриктивните мерки, сподели той.

"Изминаха 10 дни, откогато надградихме разпоредбите за обществено разграничаване до фаза 2 в региона на Сеул, само че предаването на болестта към момента наподобява неудържимо ", означи Чун по време на съвещание на държавното управление.

От новозаразените 295 са в столицата Сеул, посочи Корейската организация за надзор и предварителна защита на болесттите. Понастоящем Южна Корея оповестява за общо 36 332 инфектирани, от които са умряли 536 души от началото на епидемията в страната.

Властите са обезпокоени, че кандидатстудентските изпити за университетите, на които съвсем половин милион възпитаници са се явили през вчерашния ден, могат да се окажат още един източник на заразяване.

Чун прикани учениците да се въздържат от посещаване на рискови места като караоке питейни заведения и интернет кафенета, до момента в който честват края на изпитния интервал. Караоке питейните заведения и интернет кафетата са известни измежду учениците в гимназията и преди са били източник на няколко клъстера на ковид.

Най-малко 207 000 възпитаници ще се придвижват из страната за проби за банкет в университети този уикенд и 192 000 през идващия, сподели министърът на образованието Йо Юн-хе на конференция. "Не е пресилено да се каже, че сигурността на Южна Корея зависи от взимащите теста ", сподели Йо.

Съгласно актуалните ограничавания във фаза 2, караоке питейните заведения и интернет кафетата могат да работят с лимитирани места и би трябвало да затворят в 21:00 часа. Има близо 30 000 караоке бара и над 9500 интернет кафенета и стаи за игри в цялата страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР