Властите в украинската столица Киев подготвят повече от 1000 отоплителни

...
Властите в украинската столица Киев подготвят повече от 1000 отоплителни
Коментари Харесай

Руските атаки продължават, властите в Киев подготвят отоплителни станции“

Властите в украинската столица Киев приготвят повече от 1000 отоплителни точки в града, ако топлофикационната му система пострада от продължаващите съветски офанзиви, сподели кметът Виталий Кличко в сряда. Местата ще бъдат оборудвани с генератори и ще разполагат с нужните неща като вода, сподели той.

Атаките с ракети и дронове са развалили 40% от енергийната инфраструктура на Украйна и за малко оставиха огромни елементи от Киев без ток и вода. Това наложи разпределение на електрическата енергия.

Призовавайки украинците, които към този момент са напуснали страната, да останат в чужбина за зимата, държавното управление упрекна Русия, че предизвика нова филантропична рецесия, като принуждава още повече хора да бягат, уплашени от вероятностите да оцелеят без ток или отопление по време на леден сезон.

Дмитро Кулеба, министърът на външните работи на Украйна, дефинира офанзивите на Русия против сериозната инфраструктура на Украйна като „ геноцид “.

Руските офанзиви не престават

Руските сили са нанесли четири ракетни и 26 въздушни удара, и са направили 27 офанзиви с реактивни системи за залпов огън по над 20 обитаеми места, заяви генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Украинските въоръжени сили оповестиха, че офанзивата им против съветски хранилища за муниции в Запорожка област на 29 октомври е унищожила пет единици военна техника, умъртвила е 30 съветски военнослужещи и е ранила минимум 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР