Властите в Токио отмениха традиционната церемония за посрещане на новата

...
Властите в Токио отмениха традиционната церемония за посрещане на новата
Коментари Харесай

Токио отмени празничната церемония на Нова година

Властите в Токио анулираха обичайна гала за посрещане на новата година на кръстовището пред гара Шибуя, считано за едно от най-натоварените в света. Това се прави за втора поредна година като част от битката против разпространяването на ковид, заяви на уеб страницата си администрацията в града.

В известните обществени медии в Япония се популяризират апели да не се върви до кръстовището Шибуя. Очаква се в навечерието на Нова година там да бъдат ситуирани спомагателни полицейски сили, предава БГНЕС.

На 31 декември в 23:00 ч. ще бъдат изключени и 13-те великански екрана, ситуирани към кръстовището, които непрестанно излъчват реклами, видеоклипове и други Това се прави и с цел да се избегне привличането на хора в региона и нормалното им скупчване в последните часове на остарялата година.

Средно 3000 души минават през кръстовището пред гара Шибуя при зелен сигнал на светофара, т.е. на всеки две минути. През празничните и почивните дни от там минават приблизително 390 000 души на ден.

В навечерието на Нова година десетки хиляди поданици на Токио и туристи са се събирали към кръстовището преди пандемията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР