Властите в Сан Франциско забраниха покупката и употребата на технологии

...
Властите в Сан Франциско забраниха покупката и употребата на технологии
Коментари Харесай

Сан Франциско забрани употребата технологии за лицево разпознаване

Властите в Сан Франциско не разрешиха покупката и използването на технологии за лицево различаване от локалните институции. Градът е първият в Съединени американски щати, подхванал сходно деяние.

Правителствени организации употребяват такива технологии от години, а в последно време те стават все по-точни. Мерките разрешават да се употребяват охранителни камери, основните прокурори или шерифи ще имат право да изискат приложимост на избрани лимитирани технологии в изключителни условия, отбелязва организация " Ройтерс ".

Миналата година Орландо приключи опитите с програмата за лицево различаване на " Амазон ", откакто правозащитни групи се оплакаха, че тя може да наруши гражданските свободи.

Орландо бе един от няколкото американски града, които започнаха опити с услугата на " Амазон ", преди компанията да я разгласи обществено през 2016 година Технологията не е била употребена в следствия, нито са били употребявани фотоси на минувачите, настояват от полицията.

Полицията обаче е основала база данни с лицата на служители на реда доброволци и по-късно ги е сравнила през системата с изображенията от осем камери, ситуирани за наблюдаване в града, с цел да ревизира дали те могат да бъдат разпознати.

Но образец за възможната ѝ приложимост имаше в Орегон, където силите на реда не престават да я употребяват в следствията си. Те са качили в " облака " на " Амазон " над 300 000 фотоси на арестувани и са ги индексирали. Системата разкрила четирима души с над 80% аналогия с неидентифициран обирджия, сниман от охранителните камери на магазин, а " Facebook " търсене в допълнение е помогнало със случая.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР