Властите в Румъния започнаха разследване за предполагаемо изтичане на данни

...
Властите в Румъния започнаха разследване за предполагаемо изтичане на данни
Коментари Харесай

Балкански скандал! Румънските власти разследват теч на данни в компания, собственост на Газпром

Властите в Румъния започнаха следствие за хипотетично приключване на данни против четирима чиновници на локалния клон на NIS Petrol, която е мажоритарна благосъстоятелност на съветската Gazprom Neft, оповестява Асошиейтед прес.

Прокурори обявиха, че полицията е обискирала офисите на компанията в столицата Букурещ и западния град Тимишоара, дружно с домовете на чиновниците, като част от следствието. Не бяха оповестени други детайлности.

Базираната в Белград NIS съобщи пред Асошиейтед прес в изказване по имейл във вторник, че компанията " се придържа към съществуващите правни правила на страните, в които прави бизнес ".

Компанията е сътрудничила и ще сътрудничи напълно на всички съответни институции, с цел да почистим всички аспекти, свързани с активността на компанията и нейните чиновници в Румъния.

Президентът на Сърбия Александър Вучич уточни, че няма забъркани сръбски жители.

Румънските медии оповестиха, че четиримата разследвани са жители на Молдова и заемат високи позиции в румънския филиал на NIS Petrol.

Сърбия продаде мажоритарния дял в своя държавен петролен монопол NIS на съветския Gazprom Neft през 2008 година Балканската нация към момента поддържа близки връзки с Русия макар войната в Украйна и отхвърли да се причисли към западните наказания против Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР