Властите в Перу съобщиха за рязък скок на починалите от

...
Властите в Перу съобщиха за рязък скок на починалите от
Коментари Харесай

Перу с най-много жертви на Covid на глава от населението

Властите в Перу оповестиха за внезапен скок на умрелите от Covid-19, чийто брой доближи към вчерашна дата 180 764 души, което е най-високият сходен индикатор на глава от популацията в света, пресметна институтът " Джонс Хопкинс ", представен от Ройтерс.

Перу е измежду най-тежко засегнатите от пандемията от ковид латиноамерикански страни, с претъпкани с пациенти лечебни заведения и дефицит на кислородни бутилки. Експерти от дълго време предизвестяват, че същинският брой на жертвите на вируса е занижаван от формалната статистика.

Властите споделиха, че подхващат възобновяване на данните за смъртните случаи, които в неделя бяха изчислявани на 69 342, частично поради липса на тестване, което затруднява определянето, дали избран човек е умрял от вируса или по друга причина.

" Това, което споделяме е, че забележителен брой смъртни случаи не са били категоризирани като породени от Covid-19 ", сподели здравният министър Оскар Угарте, добавяйки, че критериите за установяване на вируса като причина за гибелта са изменени.

Угарте сподели, че по-рано единствено " далите позитивна проба за ковид " са били причислявани към смъртните случаи от болестта, само че в този момент са въведени нови критерии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР