Властите в Париж отмениха днешните тестови плувни състезания в река

...
Властите в Париж отмениха днешните тестови плувни състезания в река
Коментари Харесай

Тревоги с водата в Сена за организаторите на Париж 2024

Властите в Париж анулираха днешните тестови плувни надпревари в река Сена за Олимпийските игри през 2024 година поради опасения за качеството на водата, се споделя в известие, оповестено на страницата на префектурата Ил дьо Франс в Туитър.

В събота във френската столица трябваше да се проведат надпревари по паратриатлон.

" След среща за качеството на водата тази заран беше решено да се анулират всички планувани за през днешния ден надпревари по плуване като защитна мярка, с цел да не се заплашва здравето на спортистите ", се споделя в изказването.

Решението е взето заради несъответствия сред резултатите от лабораторните разбори на водата от Сена и проучванията на водни проби благодарение на високочестотни анализатори.
 Русия и Беларус без предложения от МОК за Париж 2024
Русия и Беларус без предложения от МОК за Париж 2024

Все още няма взето решение за допускането на спортисти от страните-агресор

На 6 август Международната федерация по плуване анулира Световната купа в открити води в Париж заради прекалено замърсяване на Сена.

Тези надпревари в действителност бяха тестови преди Олимпиадата следващата година. Кметството на Париж по-рано увери, че подхваща засилени ограничения за разчистване на водата в реката и даде обещание да направи Сена още веднъж подобаваща за всеобщо къпане през 2025-а.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август идната година. Церемонията по откриването ще се състои на река Сена, където националните тимове ще плават с лодки през центъра на френската столица.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР