Властите в обявиха по-строги мерки за борба с коронавирусната инфекция

...
Властите в обявиха по-строги мерки за борба с коронавирусната инфекция
Коментари Харесай

Пекин затяга мерките отново

Властите в оповестиха по-строги ограничения за битка с коронавирусната зараза по отношение на идентифицирането на нови локални случаи на зараза и заплахата от ново огнище на заболяването, осведоми ТАСС. Това заяви в неделя формалният представител на администрацията на Пекин Сю Хеджиан. " Напоследък са регистрирани единични случаи на зараза в разнообразни области на нашия град, развива се сериозна обстановка. Всички институции и организации би трябвало да прибягнат до незабавни ограничения, да работят по-решително, да подхващат още по-строги стъпки ", сподели той на брифинг.
Според представителя управляващите в Пекин имат намерение да употребяват " по-бързи и ефикасни способи за попречване на разпространяването на епидемията " . Според формалната статистика в Пекин са регистрирани по-малко от 40 инфектирани от ноември доникъде на тази седмица, това са случаи на импорт. През последните няколко дни обаче обстановката се е трансформирала: на 23-ти декември за първи път през последните четири месеца и половина в града е регистриран асимптоматичен притежател, който е хванал вируса от източник, намиращ се в страната.
 В Пекин към този момент няма нито един болен от ковид в болница В Пекин към този момент няма нито един болен от ковид в болница
Последните двама инфектирани с новия тип ковид в китайската столица са изписани от болничното заведение и за първи път от началото на пандемият...
В интервала 25-ти - 27-ми декември държавното управление разгласи нови девет нови локални случая на зараза в столицата. В резултат сега в лечебните заведения в Пекин има 10 локални инфектирани хора (от които три са безсимптомни).Според формалната информация 94,28% от инфектираните с ковид са се възстановили в континенталната част на КНР. Броят на инфектираните хора от декември 2019 година надвиши 86,9 хиляди, открити са 126 случая през последните седем дни (включително тези без признаци - 242). Динамиката на растежа на броя на пациентите в лечебните заведения за седмицата е към 1,8% дневно. В локалните лечебни заведения има 334 пациенти (включително 585 безсимптомни носители), при четири от тях болестта, породено от ковид, е тежко. В седем района на Китай, в това число Пекин и провинция Хейлундзян (североизток), която граничи с Русия, в страната има 109 души, инфектирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР