Властите в Ню Йорк настояват служителите в администрацията на града

...
Властите в Ню Йорк настояват служителите в администрацията на града
Коментари Харесай

Властите в Ню Йорк решиха: ваксина или тест всяка седмица за администрацията

Властите в Ню Йорк упорстват чиновниците в администрацията на града да се имунизират против ковид доникъде на септември. В противоположен случай ще би трябвало да се подлагат на тест веднъж седмично, разгласи кметът на града Бил де Блазио. Това визира към 340 хиляди чиновници, сред които заетите в образованието и полицията.

Новите правила ще разрешат на децата да се върнат в класните стаи

" Става дума за нашето възобновяване. За това, което би трябвало да създадем, с цел да върнем Ню Йорк Сити назад към живота “, сподели де Блазио. Подобно предписание към този момент е в действие за медицинския личен състав. Оповестяването на измененията обаче не включваше въвеждането на насилствена имунизация. Властите се надяват, че за доста колебаещи се седмичните проби ще се окажат прекомерно задължение и те въпреки всичко ще предпочетат имунизацията.

Мярката е с огромно алегорично значение. Общината на Ню Йорк е един от най-големите работодатели в Съединени американски щати, който подхваща такава стъпка. Визираната дата, 13-и септември, съответствува с началото на образователната година след учебната почивка. " Месец септември е краят на лятната отмора ", сподели де Блазио. " Затова когато пристигна първият образователен ден на 13-и септември, чакаме от всеки градски чиновник или да е имунизиран, или да се тества всяка седмица. " Кметът, който е представител на Демократическата партия, разгласи, че освен това изискване всички възпитаници още веднъж ще могат да се върнат към образователни занятия в класната стая. Според него, не се възнамерявала повторна мярка за наложително носене на маски във всички затворени пространства, сходно на тази, наложена в окръг Лос Анжелис.

Делта разновидността основава сериозна опасност за неимунизираните

Вече над 163 милиона американци или 49,2% от популацията на Съединени американски щати са изцяло имунизирани против COVID-19. Близо 57% са с една доза. Както в цялата страна, по този начин и в щата Ню Йорк обаче здравните управляващи се борят с все по-слабия интерес към имунизациите. С новата наредба Ню Йорк се надява да преодолее рисковете от бързо разпространяващия се Делта вид на ковид, който в това време стана преобладаващ и в Съединени американски щати. В последно време разновидността докара до повишаване на инфекциите и в Ню Йорк, на първо място измежду неимунизираните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР