Властите в Ню Йорк конфискуваха фалшиви продукти на стойност над

...
Властите в Ню Йорк конфискуваха фалшиви продукти на стойност над
Коментари Харесай

Полицията конфискува фалшиви дизайнерски стоки на стойност 1 милиард долара в Ню Йорк

Властите в Ню Йорк конфискуваха подправени артикули на стойност над 1 милиард $ (803 милиона английски лири), за които се твърди, че са най-големият прат на подправени артикули в историята на Съединени американски щати.

Длъжностни лица споделят, че са конфискували към 219 000 подправени чанти, обувки и други първокласни продукти в солидното изнасяне.

Двама мъже са упрекнати в трафик на стоките, който съгласно полицията е осъществен от шкафче за предпазване в Манхатън.

Ако бъдат наказани, те се изправят пред 10 години затвор.

" Трафикът на подправени артикули е всичко друго, само че не и закононарушение без жертви ", сподели комисарят на полицията в Ню Йорк Едуард Кабан в изказване. „ Това вреди на законните компании, държавни управления и консуматори. “

Прокуратурата на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк арестува двама мъже - Адама Соу и Абдулай Джалох - в сряда.

Двойката е провеждала „ огромни интервенции за трафик на подправени артикули “ от януари 2023 година до края на октомври, съгласно американската прокуратура.

Снимки, оповестени от управляващите, демонстрират стаи, цялостни с подправени първокласни чанти, портфейли, слънчеви очила и други, което възлиза на целесъобразната цена на дребно от производителя към 1,03 милиарда $.

Властите означават, че уличната стойност на подправени артикули нормално е доста по-ниска от предложената от производителя цена на дребно.

Правоохранителните органи иззеха над 83 000 подправени продукта от пространствата, следени от господин Соу, оценени на повече от 502 милиона $ (404 милиона английски лири).

Претърсването на пространствата, следени от господин Jalloh, докара до изземването на над 50 000 подправени продукта, оценени на повече от $237 милиона (190 милиона).

През септември нюйоркската полиция конфискува подправени артикули на стойност 35 милиона $ (£28 милиона) и арестува 18 души.

Долен Манхатън, по-специално по Canal Street, от години е дом на голям брой продавачи на подправени артикули.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР