Властите в Норвегия евтаназираха морж, който привличаше тълпи от зрители

...
Властите в Норвегия евтаназираха морж, който привличаше тълпи от зрители
Коментари Харесай

Норвежките власти умъртвиха моржа Фрея, който привлече тълпи в Осло

Властите в Норвегия евтаназираха морж, който привличаше тълпи от фенове във фиорд на Осло, откакто заключиха, че съставлява риск за хората, съобщи Асошиейтед прес.

600-килограмовият женски морж, именуван от хората Фрея, се трансформира в известна атракция в Норвегия през последните седмици, макар предизвестията на формалните лица, че хората би трябвало да се въздържат от доближаване и театралничене за фотоси с големия морски бозайник. Фрея обичаше да се катери по дребни лодки и да ги поврежда.

Моржовете са предпазени и още предишния месец формалните лица обявиха, че се надяват Фрея да си тръгне по лично предпочитание и че евтаназията ще бъде последна мярка.

Норвежката дирекция по риболовство заяви, че Фрея е била умъртвена рано в неделя " въз основа на цялостна оценка на продължаващата опасност за сигурността на хората ".

" Посредством наблюденията на място през миналата седмица стана ясно, че обществеността не се преценява с актуалната рекомендация да се съблюдава отдалеченост до моржа ", обявиха от там. " Поради това дирекцията заключи, че опцията за евентуална щета за хората е огромна и че не се съблюдава хуманното отношение към животните. "



Ръководителят на дирекцията Франк Баке-Йенсен съобщи, че са били прегледани и други благоприятни условия, в това число пренасяне на животното на друго място. Но управляващите са стигнали до заключението, че това не е допустимо.



" Съжаляваме, че решението може да провокира реакция от страна на обществеността, само че съм безапелационен, че това беше вярното решение ", сподели Баке-Йенсен. " Отнасяме се с огромно почитание към хуманното отношение към животните, само че животът и сигурността на хората би трябвало да имат предимство``.

Този тип моржове нормално живеят в Арктика. Необичайно, само че не и нечувано е те да се появят в Северно и Балтийско море. Миналата година различен морж, наименуван Уоли, е бил видян край крайбрежията и даже на пристанище за избавителни лодки в Уелс и на други места.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР