Властите в Нидерландия разследват полицейски центрове на китайските власти в

...
Властите в Нидерландия разследват полицейски центрове на китайските власти в
Коментари Харесай

Какво се знае за нелегалните полицейски центрове на Китай в Нидерландия


Властите в Нидерландия проверяват " полицейски центрове " на китайските управляващи в Амстердам и Ротердам, за които се допуска, че оказват напън върху дисиденти. Такива има в общо 21 страни отвън Китай.

Нидерландските управляващи проверяват дали китайското държавно управление поддържа противозаконни " полицейски центрове " в Ротердам и Амстердам, с цел да следи дисиденти. Министерството на външните работи в Хага оповестява, че е почнало следствие на " активността на по този начин наречените полицейски центрове ".

Нидерландските медии описват за два такива китайски " пункта " в двата огромни града. За тях се твърди, че оферират дипломатическа помощ, само че не са регистрирани от нидерландското държавно управление.

Според публицисти от телевизионния канал " RTL "  тези пунктове се употребяват за За това свидетелства отстъпник от Китай, който живее в Нидерландия. Уан Джингю декларира, че представителите на един от тези " полицейски центрове "  в Ротердам са се пробвали да го принудят да се върне в.

Китай отхвърля обвиняванията

Твърди се, че пунктът в Амстердам е открит през 2018 година В Ротердам подобен клон на китайската полиция е ситуиран в апартамент от началото на 2022 година Съобщава се, че Китай има такива пунктове и в няколко други страни.

Проучване, оповестено през септември от правозащитната група " Safeguard Defenders ", открива, че

Китайското министерство на външните работи отхвърля информацията като " изцяло погрешна ", оповестява осведомителната организация " Франс Прес ". Според Пекин тези центрове се употребяват, с цел да оказват помощ на жителите в чужбина да възобновяват шофьорските си книжки да вземем за пример.

Нидерландия не е била осведомена

Говорителката на нидерландското външно министерство Максим Ховенкамп съобщи, че към този момент се води разследвне за активността на тези центрове. " Китайското държавно управление в никакъв случай не ни е уведомило за центровете по дипломатически път, тъй че те по начало са противозаконни. ”

Съобщава се също, че

***

Вижте и това видео от нашия списък: 
" Веднага разбрах, че това тук е пъкъл ": някогашни пандизчии от Синцзян разказват
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР