Новият учебник на Русия има за цел да оправдае войната срещу Украйна

...
Властите в Москва разкриха нов учебник, който има за цел
Коментари Харесай

Властите в Москва разкриха нов учебник, който има за цел да оправдае войната срещу Украйна и обвинява Запада, че се опитва да унищожи Русия .

Според извадки, публикувани от руските медии, учениците сега ще бъдат научени, че човешката цивилизация е можело да приключи, ако Владимир Путин не е започнал своята „специална военна операция " срещу Украйна.

Учебникът, наречен "История на Русия, 1945 г. - началото на 21 век", е съавтор на президентския съветник Владимир Медински, бивш министър на културата на Русия .

Това е първият официално одобрен учебник по история, който ще се използва в руските училища и в който се споменават толкова скорошни събития като пълномащабното нахлуване в Украйна, което започна през февруари 2022 г. .

От септември ще се изучава в последната година на средното образование в Русия - 11-та година - която се посещава от ученици на възраст 17-18 години.< /p>

Учебникът твърди, че „Западът е фиксиран върху дестабилизирането на ситуацията в Русия“ и за да постигнат тази цел, западните сили първо разпространяват „неприкрита русофобия“ в бившия Съветски съюз съюз.

Тогава, продължава, започнаха да "вкарват" Русия в различни конфликти. Крайната цел на Запада е да унищожи Русия и да поеме контрола върху нейните минерални богатства, се казва в учебника.

Той повтаря множество клишета от пропагандата на Кремъл, представяйки Украйна като агресивна държава, управлявана от националистически екстремисти и манипулирана от Запада, който уж използва страната като "таран" срещу Русия.

Според книгата, Украйна е нещо повече от западно изобретение, създадено напук на Русия, и дори синьо-жълтото знаме на Украйна се предполага, че е измислено от австрийците искат да убедят украинците, че са различни от руснаците.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР