Властите в Куба преустановиха учебните занятия в провинция Пинар дел

...
Властите в Куба преустановиха учебните занятия в провинция Пинар дел
Коментари Харесай

Куба се готви за мощна тропическа буря

Властите в Куба преустановиха образователните занятия в провинция Пинар дел Рио и ще стартират евакуация през днешния ден, защото по прогнози тропическата стихия Иън ще се трансформира в вихър, преди да доближи западната част на острова по пътя си към Флорида, съобщи Асошиейтед прес.

Предупреждение за вихър беше в действие за островите Гранд Кайман и кубинските провинции Остров Хувентуд, Пинар дел Рио и Артемиса. Националният център по ураганите на Съединени американски щати заяви, че Иън ще доближи най-западната част на Куба през днешния ден или на следващия ден, като връхлети най-известните тютюневи масиви в страната. Възможно е на следващия ден Иън да се трансформира в мощен вихър.

Кубинската държавна медия в. „ Гранма “ заяви, че управляващите ще стартират евакуация на хора от уязвимите региони от рано тази заран в крайната западна провинция Пинар дел Рио. Учебните занятия там са прекратени.

Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис разгласи изключително състояние в щата и прикани жителите да се приготвят за бурята, която ще порази огромни региони с проливни дъждове, мощни ветрове и повишаване на морските води. Синоптиците към момента не са сигурни къде тъкмо Иън може да доближи сушата, като по последни прогнози ще се насочи към западното крайбрежие на Флорида или към тесни линии земя, издадени в морето.

Внезапни наводнения може да поразят архипелага Флорида Кийс и полуостров Флорида доникъде на седмицата, а по-късно са вероятни значителни превалявания в Северна Флорида, така наречен Флорида Панхендъл (320-километрова линия земя, необятна от 80 до 161 км, ситуирана сред Алабама, Джорджия и Мексиканския залив), и югоизточните щати на Съединени американски щати по-късно тази седмица.

Агенцията издаде нощес предизвестие за тропическа стихия във Флорида Кийс (дъгов архипелаг от към 1000 коралови и варовикови островчета), и посъветва локалните поданици да наблюдават настоящите данни за придвижването на бурята.

Президентът Джо Байдън разгласи изключително състояние, упълномощавайки Министерството на вътрешната сигурност и Федералната организация за ръководство на рецесии да координират помощта при бедствия. Те ще да дават помощ за отбрана на хората и имуществото. Президентът отсрочи плануваното за 27 септември пътешестване до Флорида поради бурята.

Джон Кангиалоси, старши експерт по ураганите в основания в Маями център, сподели през вчерашния ден в изявление, че не е ясно тъкмо къде тъкмо във Флорида Иън ще удари най-силно. Жителите би трябвало да стартират да се запасяват с хранителни запаси по отношение на евентуални спирания на електрозахранването, посъветва той.

Щатските медии във Флорида оповестиха за засилено търсене на бутилирана вода, генератори и други консумативи в региони, където жителите са се преместили, с цел да се снабдят със артикули преди бурята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР