Властите в контролираните от кюрдите райони в Северна Сирия обвиниха

...
Властите в контролираните от кюрдите райони в Северна Сирия обвиниха
Коментари Харесай

Кюрдите и Турция се обвиняват в използване на забранени оръжия

Властите в следените от кюрдите региони в Северна Сирия упрекнаха Турция, че употребява неконвенционални оръжия като бял фосфор и напалм по време на офанзивата си, заяви Би Би Си, която посочи, че не е съумяла да ревизира по самостоятелен метод тези обвинявания против силите на Анкара или сирийските бойци, които ги поддържат. " В намерено нарушаване на интернационалното право и интернационалните контракти турската експанзия против Рас ал Айн се води с всевъзможни видове оръжия ", се споделя в официално съобщение на кюрдска администрация. Кюрдски представители качиха в обществените мрежи фрагменти, показващи деца с изгаряния, които съгласно доктор от провинция Хасака може би удостоверяват, че са употребявани сходни оръжия. Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида (СЦНПЧ), разполагащ с обширна мрежа от информатори на терен, не можа да удостовери, че са употребявани такива оръжия. 

Турските въоръжени сили нямат неразрешени и химически оръжия. Анкара има информация, че такива употребяват кюрдските сили за самозащита в Сирия за провокация, съобщи турският боен министър Хулуси Акар.

Сирийските демократични сили, които под офанзива от страна на турската войска след изтеглянето на американските войски, оповестиха, че „ замразяват “ интервенциите против " Ислямска страна " (ИД).

Анализ - на 12-а стр.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР