Властите в Китай съобщават, че още 38 души са починали

...
Властите в Китай съобщават, че още 38 души са починали
Коментари Харесай

170 са жертвите на китайския вирус, СЗО се трогна

Властите в Китай оповестяват, че още 38 души са умряли от ковид 2019-nCoV в границите на денонощие. Жертвите на заболяването към този момент са минимум 170, съобщи Дойче веле.

По данни на Националната комисия по опазване на здравето на Китай, записаните случаи на инфектирани хора към този момент са 7711, а при други 12167 има подозрение, че са инфектирани с вируса.

Потвърден е и първият случай на болестта в Тибет - единствената част на страната, където то към момента не беше публикувано.

Междувременно беше обявено, че през днешния ден в Световната здравна организация ще се организира изключително съвещание, на което още веднъж ще бъде разисквана опцията за оповестяване на интернационална изключителна обстановка поради болестта. Информацията беше обявена в Туитър от генералния шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебреисус.

Той отбелязва, че единствено 1% от заболелите са отвън Китай. "Но в три други страни е записано предаване на вируса от човек на човек. " - показва шефът на СЗО.

Извън Китай към 29 януари са регистрирани над 50 случая. Сред страните, в които е проникнал вирусът, са Австралия, Виетнам, Германия, Канада, Малайзия, ОАЕ, Сингапур, Съединени американски щати, Тайланд, Франция, Южна Корея, Япония.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР