Властите в Израел одобриха изграждането на 700 къщи за палестинци

...
Властите в Израел одобриха изграждането на 700 къщи за палестинци
Коментари Харесай

Израел одобри строителството на жилища за палестинци

Властите в Израел утвърдиха построяването на 700 къщи за палестинци и 6 000 за еврейски преселници в изцяло следената от тях територия на западния бряг на река Йордан, оповестява организация РИА Новости, представена от БГНЕС.
Решението се отличава с извънредно огромни облекчения за палестинското население. То е взето в навечерието на идното посещаване в Ерусалим на съветника на американския президент Джаред Кушнер, който се занимава със „ договорката на века “ – американския план за близкоизточното спокойно урегулиране.
Решението е демонстрация на смяната в политиката на израелското държавно управление, което през последните четири години не одобряваше никакви градежи за палестинците в този регион.
Изграждането на обекти ще се извърши в по този начин наречената зона С, заемаща към 60% от територията на Западния бряг и намираща се напълно под военното и цивилно ръководство на Израел.
Решението е част от по-обширен проект, предусещащ построяването на шест хиляди жилища за евреите в зона С.
Заселническата активност на Западния бряг и в Източен Ерусалим, където живеят съвсем 600 хиляди евреи, е главен дразнител в връзките сред Израел и интернационалната общественост. Тя се явява и затруднение към постигането на мир с палестинците, които възприемат строителството на жилища като политика за подсилване на еврейската страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР