Властите в Гърция възнамеряват да удължат мерките, наложени заради бързото

...
Властите в Гърция възнамеряват да удължат мерките, наложени заради бързото
Коментари Харесай

Гърция удължава Covid мерките със седмица, сред които задължителни маски навън

Властите в Гърция имат намерение да удължат ограниченията, наложени поради бързото разпространяване на Омикрон в страната. Сред тях са по-ранното затваряне на заведенията и носене на маски в градския превоз и магазините. За последното денонощие инфектираните доближиха 33 хиляди. Много възпитаници също са инфектирани, откриват тестванията преди началото на часовете.

Очаква се гръцкото държавно управление да удължи с една седмица съществуващите ограничавания, наложени за прекъсване на новата вълна от инфекции с една седмица. Действащите сега ограничения бяха оповестени в края на декември и въведени на 3 януари. Те включват затваряне в среднощ на всички заведения за забавление, като не се позволяват правостоящи клиенти, а на една маса могат да седнат най-много шестима души.

Половината от чиновниците в държавния и публичния бранш ще би трябвало да работят от у дома, а в супермаркетите и публичния превоз хората ще би трябвало да носят маски за лице с нараснала отбрана или двойни маски. Кабинетът обмисля и опцията за разрешаване на жива музика в заведенията за хранене и кафенетата. Гръцките здравни управляващи оповестиха 33 000 нови случая на ковид и 80 смъртни случая за последното денонощие. В Гърция образователните занятия не престават присъствено макар високите равнища на заразяване с Covid-19, безапелационни са от Министерството на образованието в Атина. Задължителните проби за учениците демонстрираха мощно разпространяване на вируса измежду тях.

Регистрирани бяха нови 10 000 инфектирани възпитаници с вируса, осведоми здравният министър Танос Плеврис.

Гръцкият народен комитет по имунизации гласоподава да утвърди потреблението на четвърта доза от имунизацията против ковид за тези, които имат имунодефицит.

Комитетът, който се състои от специалисти по инфекциозни болести, посъветва тези с отслабен имунитет да получат четвъртата доза три до шест месеца след приемане на третата. Дигиталната платформа, където отговарящите на изискванията могат да си запишат час за четвъртата доза, към този момент е подготвена. Все още не е взето решение по отношение на даването на четвъртата доза за необятната общност. Политическо напрежение има и по въпроса за цената на PCR теста. Правителството сложи таван от 47 евро. Това е непостижимо да се заплати от всеки грък, разясняват от опозиционните партии и упорстват за безвъзмездни проби за всички жители.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР