Властите в Гърция обявиха, че подготвят промени в Наказателния кодекс,

...
Властите в Гърция обявиха, че подготвят промени в Наказателния кодекс,
Коментари Харесай

В Гърция променят Наказателния кодекс заради насилието над деца

Властите в Гърция оповестиха, че приготвят промени в Наказателния кодекс, свързани със случаи на принуждение върху деца. Увеличават и ограниченията в учебните заведения за решение на казуса. Проучване сподели шокиращи данни.

Всяка година над 7500 деца на възраст под 5 години са потърпевши от принуждение. Всеки втори грък е бил очевидец на подобен акт, а 70% от причинителите са родственици на детето.

За тази цел в Народното събрание се разискват промени в Наказателния кодекс във връзка с хора, направили сходни дейности.

Борбата с насилието към деца изисква съдействие с учебното заведение и фамилиите, тъй като постоянно децата не признават, че върху тях е упражнено принуждение, оповестяват експертите от министерството на образованието. Вече във всяко учебно заведение ще има психолог, който ще си сътрудничи с учителите. Започва и осведомителна стратегии за родителите.

Медиите също се включват, като освен ще осведомят за такива крайни прояви, само че ще канят експерти да разясняват признаците при децата, които са били обект на някакъв тип принуждение, осведоми БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР