Властите в Черна гора започнаха да публикуват списък с имената

...
Властите в Черна гора започнаха да публикуват списък с имената
Коментари Харесай

Коронавирус: Черна гора не блокира страната, но публикува имената и адресите на тези под карантина

Властите в Черна гора започнаха да разгласяват лист с имената на всички хора , които сега са сложени под карантина. Те се надяват да накарат жителите да не нарушават разпоредбите , написа " Гардиън ".

На уеб страницата на държавното управление са оповестени имената и адресите на тези, които би трябвало да стоят под домашна карантина , тъй като са се върнали от чужбина или са били в контакт с хора, носители на ковид. Те са разграничени по градове.
 Първа жертва на ковид в Черна гора
Първа жертва на ковид в Черна гора

В момента в Черна гора има 22 души с ковид

Предвиждат се санкции за тези, които нарушат карантината, само че управляващите означиха, че към момента доста хора не престават да нарушават разпоредбите. В известие на уеб страницата се споделя, че решението да се разгласяват имената е за предпочитане пред блокиране на цялата страна.

Първият случай на ковид в Черна гора беше доказан през предходната седмица. Страната забрани полетите и затвори заведения за хранене, бирарии и множеството магазини.
 Черна гора разгласи първи два случая на COVID-19
Черна гора разгласи първи два случая на COVID-19

Това беше единствената европейска страна без открити вирусоносители...

В момента в Черна гора има 22 души с ковид. Здравните управляващи оповестиха, че други 5500 души са под наблюдаване. По-рано стана ясно, че в Черна гора е записана първа жертва на вируса.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 доказани случаи, а умрелите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират към 340 000 случаи и близо 15 000 умряли в 167 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР