Властите в Брюксел забраниха европейския „Конвой на свободата“, с който

...
Властите в Брюксел забраниха европейския „Конвой на свободата“, с който
Коментари Харесай

Брюксел забрани Конвой на свободата

Властите в Брюксел не разрешиха европейския „ Конвой на свободата “, с който антиваксъри се готвеха да блокират столицата на Европа на 14 февруари.

Решението е взето взаимно с белгийската вътрешна министърка Анелис Верлинден и премиера на район Брюксел Руди Вервоорт. Новината заяви в туитър кметът на града Филип Клоз, представен от " КлубZ ".

Блокадата бе планувана за празника на Свети Валентин. Тя е въодушевена от „ Конвоя на свободата “ в Канада.

Протестиращи против рестриктивните мерки поради COVID-19, имунизациите и наложителното носене на маски потеглиха на 9 февруари от Южна Франция. Те би трябвало да минат през Париж, където се чака вливането на голям брой хора, след което да продължат към Брюксел.

До този миг управляващите в белгийската столица не са получили молба проявата да бъде позволена, както го изискват законите.

„ Федералната полиция ще упражнява надзор върху моторните транспортни средства по основните пътища към Брюксел, които идват да показват в Белгия. Регион Брюксел и град Брюксел ще издадат разпореждания, забраняващи демонстрациите с камиони на своя територия “, гласи известие на районното държавно управление.
=
ТЕМА преди 6 часа 2243 преди 18 часа 1210 преди 19 часа 795
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР