Властите в Берлин забраниха издигането на руски и украински знамена

...
Властите в Берлин забраниха издигането на руски и украински знамена
Коментари Харесай

Берлин забрани! Без руски и украински знамена по време на честванията за края на Втората световна война


Властите в Берлин не разрешиха издигането на съветски и украински флагове на три военни мемориала на Съветския съюз в немската столица по време на честванията на годишнината от края на Втората международна война през идната седмица, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Изпълняването на маршове и други военни мелодии на мемориалите в " Трептов ", " Тиргартен " и " Шонхолцер Хайде " също е неразрешено, с цел да се даде опция за " почтено удостояване на паметта на починалите бойци на Съветския съюз от това време ", заяви полицията.

Действия в поддръжка и прославяне на войната в Украйна също са неразрешени " заради актуалната обстановка ", обявиха управляващите. Подобна възбрана, наложена на 8 и 9 май предходната година, провокира остри рецензии от страна на украинския дипломат в страната.

Берлинският Сенат, изпълнителният орган на столицата, съобщи, че се стреми към това да предотврати включване на възпоменанието за починалите в спора с актуалната война в Украйна. В изказването на полицията се показва, че задачата на този ход е да се обезпечи почитание към паметниците " на фона на продължаващата руско-украинска война ".

Също както и през предходната година дипломатите и ветераните от Втората международна война няма да бъдат включвани в възбраните.

Германия, както и множеството страни означават края на Втората международна война на 8 май, за разлика от Русия, където честванията са на 9 май - Денят на успеха, отбелязва ДПА.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР