Властите в Белгия отново са на тръни. Службите работят трескаво

...
Властите в Белгия отново са на тръни. Службите работят трескаво
Коментари Харесай

Властите в Белгия на тръни, чакат нови атентати

Властите в Белгия още веднъж са на тръни. Службите работят трескаво в посока попречване на възможни атентати, за подготовката на каквито очевидно имат сериозна информация. Федералната прокуратура на страната заяви, че са търсени още обвинени по отношение на извършено незабавно антитерористично следствие. Именно то е потвърдило, че са налице опасения за осъществяването на нови набези в страната, съобщи "Фокус ", базирайки се на Агенция Франс Прес.

"Все още търсям няколко хипотетични терористи ", съобщи пред локална медия представителят на Федералната прокуратура. "Страхуваме се, че те може да се почувстват притиснати в ъгъла, по тази причина се притесняваме, че може да има същата реакция, както на 22 март 2016 година ", добави представителят, визирайки атентатите на летището и в метрото в Брюксел.

Във вторник против сряда през нощта в границите на антитерористична интервенция в Белгия бяха задържани четирима души. По данни на Федералната прокуратура около задържането им службите са се натъкнали на ресурси от оръжия. Пояснява се, че интервенцията е била ориентирана против членове на мото клуб с името "Камикадзе Райдърс ", за чиито членове се допуска, че са забъркани в закононарушения с терористичен темперамент. Въпросната интервенция се организира взаимно и с френските спецслужби, които също арестуваха един обвинен за тероризъм и подготовка на атентати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР