Властите в Беларус претърсиха домовете на десетки журналисти и активисти,

...
Властите в Беларус претърсиха домовете на десетки журналисти и активисти,
Коментари Харесай

Беларуските власти извършиха масови обиски в домовете на журналисти и активисти

Властите в Беларус претърсиха домовете на десетки публицисти и деятели, заяви правозащитна организация, представена от Асошиейтед прес.

При акциите са били конфискувани телефоните и компютрите на самостоятелни публицисти, правозащитници и деятели в най-малко девет беларуски града, като те са били и разпитвани, заяви правозащитната организация "Вясна ".

В столицата Минск управляващите са претърсили домовете на 10 души, упрекнати във финансиране на антиправителствени митинги и разпространяване на информация, определяна като екстремистка.

Журналистът на свободна процедура Лариса Шчиракова съобщи, че е била отведена за разпит след претършуване на дома й в Гомел, град на 300 км югоизточно от Минск, траяло с часове. Преди тя работела за телевизионния канал "Белсат ", който управляващите оповестиха за екстремистки.

Активисти и публицисти в Брест, Витебск, Могильов, Гродно, Мозир и други градове също са станали обект на сходни обиски и арестувания. Обект на акциите са станали и водачите на локалните организации в Гомел и Речица на Обединената гражданска партия, най-старата опозиционна партия в Беларус, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР