Властите в американския щат Джорджия са започнали разследване на регионалния

...
Властите в американския щат Джорджия са започнали разследване на регионалния
Коментари Харесай

Скандал в Джорджия - тръгна разследване срещу демократите за хакерска атака срещу изборната система

Властите в американския щат Джорджия са почнали следствие на районния клон на Демократическата партия по съмнения в хакерска офанзива против електронната система за регистрация на гласоподаватели, заяви телевизия CNN, представена от БГНЕС.
По данни на медията следствието е инициирано от секретаря на щата Браян Кемп, който дава отговор за провеждането на изборите.
" Не можем да разясняваме в елементи. Мога обаче да потвърдя, че против Демократическата партия в Джорджия е почнало следствие по отношение на вероятни киберпрестъпления. Няма изтекли персонални данни ", съобщи Кендис Брос, представител на щатския секретар.
За опитите за навлизане в онлайн системата за регистрация на гласоподаватели към този момент са известени Министерството на вътрешната сигурност и ФБР.
От Демократическата партия дефинираха обвиняванията като " изцяло изфабрикувани " и упрекнаха Кемп, че по този метод се пробва да завоюва предимство на изборите на 6-ти ноември. По-рано демократите упрекнаха Кемп в превишаване на правата и спор на ползи, тъй като самият той взе участие в изборите и в същото време ги надзирава, като желаеха оставката му.
Междинните избори за Конгрес на Съединени американски щати ще се проведат във вторник, 6-ти ноември. Ще бъдат избирани 35 от 100 сенатори и всички 435 членове на Камарата на представителите. На избори се явяват също 39 губернатори и над 6 000 членове на щатски събрания и съдии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР