Властите в американския щат Джорджия разпространиха полицейска снимка на Доналд

...
Властите в американския щат Джорджия разпространиха полицейска снимка на Доналд
Коментари Харесай

Историческа снимка: Доналд Тръмп в затвора

Властите в американския щат Джорджия разпространиха полицейска фотография на Доналд Тръмп по отношение на обвиняванията за изборна машинация против някогашния президент на Съединени американски щати. Офисът на съответния шериф публикува снимката нощес (местно време), откакто Тръмп се яви пред управляващите в пандиза в Атланта.

Историческа фотография

Въпреки другите правни проблеми на Тръмп това е първият път, в който му се прави полицейска фотография. В трите други случая, по които са му отправени обвинявания, управляващите не започнаха сходна стъпка. Затова сегашната фотография влиза в историята.

Тръмп, дружно с още 18 души, бе упрекнат за опитите си да повлияе на изхода на президентските избори в Джорджия през 2020-а година. Прокуратурата бе дала на обвинямите период до днешния петък да се явят непринудено пред управляващите в Атланта.

Някои от обвинените се появиха в окръжния затвор в Атланта още във вторник и в сряда - там бяха взети персоналните им данни и им бяха направени полицейски фотоси. Снощи на тази процедура бе подложен и Доналд Тръмп. За него не бяха направени никакви изключения, а гаранцията, която съдът дефинира за освобождението му, възлезе на 200 000 $. Бившият президент престоя в пандиза по-малко от половин час и в последна сметка напусна града с частния си аероплан. Без да пропусне още един път горчиво да се оплаче от наказателното гонене против него и да го показа като опит за интервенция в изборите.

Тръмп се върна в платформата Х (бивш Туитър) с полицейската си фотография

Над 2,5 години след последния си пост в Туитър Тръмп употребява новата си снимка, с цел да се върне в платформата Х. Бившият президент разгласява там фотографията, направена малко преди този момент в пандиза в Атланта. Той се постара да се възползва от фрагмента, който бе съпроводен от думите " Никога не се предавай! ".

В края на мандата си Тръмп бе блокиран от най-голямата онлайн платформа, откакто неговите поддръжници нападнаха седалището на Народното събрание във Вашингтон на шести януари 2021-а година. Тогава той сподели открита благосклонност към метежниците в онлайн посланията си преди и след щурма на Капитолия. Поради това админите на платформата се обезпокоиха, че може да се стигне и до последващо принуждение, в случай че Тръмп не бъде обезвреден - и блокираха профилите му.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР