Властите предупреждават за възможни вторични трусове и очакват броят на

...
Властите предупреждават за възможни вторични трусове и очакват броят на
Коментари Харесай

Смъртоносно земетресение разлюля остров Ява

Властите предизвестяват за вероятни вторични земетресения и чакат броят на жертвите да нарасне. По данни на Геоложката работа на Съединени американски щати, епицентърът на земетресението с магнитуд 5,6 по Рихтер, е на дълбочина от 10 км. Трусът, блъснал в 13:21 локално време, е засегнал най-силно град Сианджур в Западна Ява, оповестява Военновъздушни сили.

Видеоклипове в обществените медии демонстрират здания, трансформирали се в отломки и улици, покрити с парчета. Районът, където е блъснал трусът, е гъсто обитаем и благоразположен към свлачища, а жилищните здания са неприятно строени.

Спасителните служби се пробват да изтеглят хора от срутените им домове и да издирят затрупаните. Според локални източници, ранените са над 700, множеството със счупвания на кости. Разрушени са над 300 здания, а електричеството в региона е прекратено, което слага лечебните заведения в тежки условия и неспособност да оперират потърпевшите.

Трусът се е усетил в радиус от 100 км, в това число в индонезийската столица Джакарта, където хората под паника са напуснали...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР