Властите на Венецуела разследват кражба на животни от зоопарк в

...
Властите на Венецуела разследват кражба на животни от зоопарк в
Коментари Харесай

Откраднаха животни от зоопарк във Венецуела, вероятно с цел да бъдат изядени

Властите на Венецуела проверяват кражба на животни от зоопарк в западния щат Сулия, като подозира, че претекстът е да бъдат изядени, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че Венецуела страда от продължителен дефицит на хранителни артикули.

Полицейски представител заяви, че две пекари (американска дива свиня) са били откраднати през уикенда от зоопарка на град Маракайбо, покрай границата с Колумбия. " Допускаме, че са били откраднати за да бъдат изядени ", сподели Луис Моралес.

Разпадането на социалистическия стопански модел на Венецуела провокира продължителен дефицит на хранителни артикули, които водят до недохранване и принуждават милиони души да си набират храна по всевъзможни способи, в това число от контейнери за боклуци, отбелязва Ройтерс.

Ръководителят на зоопарка Леонардо Нунес съобщи, че през последните седмици са били откраднати екземпляри от 10 типа, в това число бивол, който съгласно него бил нарязан на части. Според Нунес обаче кражбите са дело на наркотрафиканти, които продават животните.

Икономическата рецесия също по този начин затруднява зоопарковете на Венецуела да набират храна за питомците си. Според синдикален водач предходната година в столицата Каракас към 50 животни са умрели от апетит.  По тематиката Всеки ден по 25 000 венецуелци пресичат колумбийската граница (ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР