Властите на Нова Зеландия заявиха, че свързват смъртта на 26-годишен

...
Властите на Нова Зеландия заявиха, че свързват смъртта на 26-годишен
Коментари Харесай

COVID-19: Млад мъж почина в Нова Зеландия след първа доза ваксина

Властите на Нова Зеландия обявиха, че свързват гибелта на 26-годишен мъж с слагането на ваксина против ковид на Pfizer, съобщи

New Zealand links 26-year-old man's death to Pfizer COVID-19 vaccine
— Reuters (@Reuters)
Мъжът е получил миокардит, рядко инфектиране на сърдечния мускул, откакто му е била сложена първа доза от имунизацията. Той е умрял две седмици след слагането на първата доза. За признаците си на миокардит той не се потърсил консултация с доктор.

"С актуалната информация, с която разполагаме, новозеландската Независима комисия за наблюдаване на сигурността на имунизациите счита, че миокардитът при този човек евентуално се дължи на имунизацията ", се споделя в известие на комисията.
Това е втори сходен случай в страната. През август бе обявено, че жена е умряла след сложени дози от имунизацията.

Миокардитът е инфектиране на сърдечния мускул, което може да ограничи способността на сърцето да изпомпва кръвта и може да аргументи нарушавания на сърдечния темп.

Говорител на Pfizer съобщи, че компанията е осведомена за гибелта на мъжа в Нова Зеландия и че продължава да следи всички информации за възможни странични резултати. Но представителят акцентира, че компанията продължава да има вяра, че изгодите от имунизацията надвиват над рисковете.

Новозеландските управляващи също така споделят, че още двама души, включително и момче на 13 години, са умряли с възможен миокардит след имунизациите си. Преди да се свърже обаче гибелта на детето с имунизацията, са нужни повече елементи, споделя бордът.

А при мъжа, който е над 60 години, е малко евентуално гибелта му да е обвързвана с имунизацията, добавя той.

Въпреки редките странични резултати новозеландският Независим ръб за наблюдаване на сигурността на имунизациите счита, че изгодите от имунизацията като цяло надвиват на рисковете.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР