Властите на КНДР могат да прибегнат до мащабни провокации“, включително

...
Властите на КНДР могат да прибегнат до мащабни провокации“, включително
Коментари Харесай

Сеул: Властите в КНДР могат да прибегнат до „мащабни провокации“, включително ядрени опити

Властите на КНДР могат да прибегнат до „ огромни провокации “, в това число осъществяване на нуклеарни опити. Тази оценка е направена от Министерството на националната защита на Република Корея.

„ Има опция за разнообразни стратегически и тактически провокации, в това число седмия нуклеарен опит, за пренасочване на вътрешното неодобрение от проблемите с храните и неуспехите в икономическата политика към външния свят “, цитира организация Йонхап думите на министерството. Министерството на защитата даде тази оценка в отчет до Народното събрание.

КНДР организира предходния си (шести) нуклеарен опит през септември 2017 година Министърът на защитата на Република Корея Шин Уон Сик по-рано съобщи, че КНДР „ прави огромни провокации “ почти две до три години откакто новата администрация пристигна на власт в Сеул. Встъпването в служба на президента на Южна Корея Yoon Seok-yeol се състоя през май 2022 година

Министерството на защитата на Южна Корея счита, че Пхенян ще се опита да изстреля разследващ спътник през октомври, както беше оповестено по-рано от управляващите на КНДР. Предишните два опита (през май и август) приключиха с крах. Освен това Сеул счита, че по време на сезона на прибиране на реколтата армията на КНДР е заета да оказва помощ на селскостопанската промишленост. Ведомството уточни, че след летните учения не е имало огромни маневри на армията на КНДР в граничните региони.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР