Властите на испанската област Каталуния забраняват на жителите да мият

...
Властите на испанската област Каталуния забраняват на жителите да мият
Коментари Харесай

Рекордна суша в Испания: В Каталуния забраниха миене на автомобили и пълнене на басейни

Властите на испанската област Каталуния не разрешават на жителите да мият колите си и да пълнят плувни басейни като част от ограниченията поради най-голямото в историята на района засушаване.



Мерките, които влизат в действие този петък, ще обиден към 6 милиона души в 200 обитаеми места, в това число във втория по величина град в Испания – Барселона. Те бяха признати, откакто равнището на водата в локалните водоеми спадна до под 16% от потенциала си.



Изследване от 2022 година сподели, че засушаването на Пиренейския полуостров е най-голямото от 1200 години насам, което кара управляващите да обмислят превозването с транспортен съд на вода за Барселона. Такава мярка към този момент беше призната през 2008 година, когато равнището на водата във водоемите беше покрай 20% и работеха по-малко предприятия за обезсоляване на морската вода.



Местните управляващи желаят жителите да понижат използването на вода с 5%, а фермерите с до 80 на 100. Мерките в Каталуния може да бъдат в допълнение затегнати, в случай че обстановката не се усъвършенства. Според тях, в този момент на жителите на Каталуния се позволява да употребяват до 200 литра на ден вода. Досега те имаха право на 210 литра на ден вода на човек.

" Сушата ще бъде преодоляна, само че сме в нова климатична действителност, в която нови суши са вероятни по-често и ще бъдат по-интензивни ", съобщи районният министър председател Пере Арагонес.



Дърветата ще бъдат поливани с отпадни води, с цел да се подсигурява оцеляването им, до момента в който запълването на плувни басейни ще бъде неразрешено, в това число в туристическите обекти. На спортните клубове ще бъде позволено отчасти да пълнят закритите си басейни, стига да подхващат спомагателни ограничения - да вземем за пример прекъсване на душовете.



фотоси: Българска телеграфна агенция

Налягането на подаваната до крайните консуматори вода в Барселона и в непосредствена непосредственост към този момент е понижено. Ще се постановат санкции в размер до 3000 евро за нарушение на рестриктивните мерки, въпреки и да остава неразбираемо по какъв начин управляващите ще наблюдават за използването им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР