Властите на испанската автономна област Каталуня разрешиха на жените да

...
Властите на испанската автономна област Каталуня разрешиха на жените да
Коментари Харесай

Жените в Каталуня вече ще могат да ходят без горнище на бански

Властите на испанската самостоятелна област Каталуня позволиха на дамите да бъдат без горнище на бански в публични басейни. Съответното изказване бе оповестено от Министерството на равенството и феминизма към държавното управление на Каталуня в Twitter.

„ Сексуализацията на дамите стартира в доста ранна възраст и ни съпътства през целия ни живот. Доказателство за това е фактът, че тук-там би трябвало да покриваме гърдите си. Това също е дискриминация “, се споделя в обявата.

Съобщението и промоционалното видео, оповестено в обществената мрежа, са отдадени на Световния ден за топлес, който се отбелязва всяка неделя, която е най-близо до датата 26 август. Тази година този ден бе на 28 август.

Според The Telegraph каталунските управляващи са решили да започват акцията след апела на двама локални поданици. Жени се оплакали, че им е подредено да покриват гърдите си в публични басейни.

„ Опитваме се да се борим против дискриминирането, от която дамите страдат, когато са голи до кръста, да вземем за пример, на басейн. Жените би трябвало да имат право на независимост на изложение на телата си “, сподели Неус Посиело, изпълнителен шеф на Каталонския женски институт, в коментар за изданието.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР