Властите на Харковска област обявиха началото на задължителна евакуация от

...
Властите на Харковска област обявиха началото на задължителна евакуация от
Коментари Харесай

Украйна разпореди задължителна евакуация в Купянския район

Властите на Харковска област оповестиха началото на наложителна евакуация от 37 обитаеми места в Купянския регион заради непрекъснат обстрел, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Жителите на обитаеми места, ситуирани наоколо до зоната на бойните дейности, ще се би трябвало да се изтеглят, изключително децата.

По-специално, става дума за селища в Двуречанската, Петропавловската, Кондрашевската, Куриловската селски общности и Купянската градска териториална общественост. Не се оповестява за насилствена евакуация от град Купянск.

Припомняме, че тази нощ, като бе ударена постройката на градския съвет и жилищни здания, при което бяха ранени двама души .

В сряда военачалник Олександър Сирски, пълководец на Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна,, която се е основала в Купянското направление, където по налични данни са съсредоточени към 100 000 съветски бойци.

" Целта на съперника е да пробие защитата на нашите войски и да премине непосредствено към Купянск ", цитира " Украинская истина " думите на командира.
 Украйна е отвоювала 15 кв. км за седмица, тежки боеве край Купянск и Лиман Обновена
Украйна е отвоювала 15 кв. км за седмица, тежки боеве край Купянск и Лиман

Киев си е върнал общо към 250 кв. км територия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР