Влак с вагони цистерни, превозващ амоняк, дерайлира в Източна Сърбия.

...
Влак с вагони цистерни, превозващ амоняк, дерайлира в Източна Сърбия.
Коментари Харесай

Стана ясно кой е виновен за ужаса край Пирот

Влак с вагони цистерни, пренасящ амоняк, дерайлира в Източна Сърбия. Има един умрял, а повече от 50 души са вдишали нездравословния газ. Една от цистерните е паднала в коритото на река Нишава. В град Пирот е оповестено изключително състояние. Властите приканиха жителите да не напущат домовете си. 

Влакът е с български товар, само че няма по какъв начин да се търси отговорност от страната ни за случилото се, защото все още на дерайлирането композицията е била оперирана от сръбските държавни железници, заяви пред бТВ заместник-министърът на превоза Красимир Папукчийски.
-->
" Влаковата комбинация е с български товар и е натоварена на територията на България. Всички 20 вагона са френски и немски като са наети, превозени от български частен оператор до границата със Сърбия, където композицията е предадена на сътрудниците от сръбския държавен железопътен оператор. Машинистите са от страна на сръбския оператор. Не може да се търси отговорност от България в случай, че сръбските железници са приели механически влака на границата и са поели оттова ", сподели Папукчийски.

България е предложила помощ за справяне с случая. В момента сръбските управляващи проучват дали има потребност от такава.

По информация на българските управляващи са се обърнали 3 вагона от композицията. При дерайлирането има спукан балон на едната от амонячните цистерни, което е довело до сериозен разлив. От другите два обърнати вагона е имало теч откъм капаците, само че той бързо е овладян.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР