Влак дерайлира между Зверино и Елисейна. Товарната композиция се е

...
Влак дерайлира между Зверино и Елисейна. Товарната композиция се е
Коментари Харесай

Движението на влаковете по направление София – Варна е преустановено

Влак дерайлира сред Зверино и Елисейна. Товарната комбинация се е отклонила от релсовия път в края на Зверино и е спряла там. Село Зверино се намира на към 78 километра от София. При случая няма потърпевши хора. Движението обаче е спряно, тъй като паралелното трасе е в планов ремонт.

Аварийни групи работят по отстраняването на казуса. Ето какво написа в известието до медиите, изпратено от пресцентъра на ДП НКЖИ.

Днес, 23.07.22 година, в 11.35 ч., в сектора сред Зверино и Елисейна, дерайлира осемнадесети вагон на товарна комбинация, благосъстоятелност на “БДЖ - Товарни транспорти " ЕООД, която е превозвала желязо за скрап. В резултат на случая няма потърпевши хора, само че е опустошен 200-метров сектор от жп инфраструктурата. Инцидентът е станал в новоремонтиран сектор, по прилежащия път сега текат ремонтни действия.

Движението на влаковете по направление София – Варна е прекратено. Пътниците от всички наранени влакове се транспортират с рейсове в сектора Зверино-Елисейна. Аварийни екипи на НКЖИ към този момент работят по възобновяване на засегнатия сектор. Очаква се придвижването да бъде възобновено до 19 часа през днешния ден.

Причините за случая се обясняват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР