„Владо Бучковски е мой личен приятел и се познаваме много

...
„Владо Бучковски е мой личен приятел и се познаваме много
Коментари Харесай

Анализатор: Зоран Заев обърна плочата

„ Владо Бучковски е мой персонален другар и се познаваме доста добре. Той в действителност е доброжелателен към връзките с България. Човекът прави всичко по фиктивен и неофициален метод да се реализира някаква форма на сплотяване сред двете страни. Мисля, че не би трябвало да има подозрение в него. Друг е въпросът, че както разбирам, са му закачили държавният секретар на министерството на външните работи, което приказва, че му нямат доверие “, съобщи журналистът и анализатор на връзките сред Скопие и София Костадин Филипов в „ Тази заран “ по бТВ.

Владо Бучковски бе назначен от Скопие като специфичен представител на Северна Македония в България, само че в това време Скопие няма дипломат у нас, което не е добър знак в актуалната обстановка, счита Филипов.

„ Зоран Заев обърна плочата.

След това изявление, което беше предопределено за българска аудитория, той се върна към тезите, които се харесват в Скопие. Винаги съм се опитвал да извинявам Зоран Заев, само че в този момент виждам, че това е жанр на държание “, съобщи Филипов, съгласно който държанието на министър председателят на Северна Македония е показателно за връзките сред двете страни, а сега антибългарската акция край Вардара се ускорява.

Северна Македония се надява на смяна след изборите у нас, разчитайки на нова коалиция, която ще даде опция на Борисов да реализира съглашение със Заев.

Скопие се показва по-добре на интернационалната сцена, като интернационализира проблемите си и печели благосклонности, акцентирайки върху геостратегическото си състояние на Балканите, сподели Филипов, който означи, че дейностите на Северна Македония са белязани от опита на югославската дипломатическа школа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР