Владимир Зеленски получи половин милиард долара като подарък от японския

...
Владимир Зеленски получи половин милиард долара като подарък от японския
Коментари Харесай

В Киев премиерът на Япония помогна по-скоро на Русия

Владимир Зеленски получи половин милиард $ като подарък от японския министър председател Фумио Кишида. За задачата японецът даже посети Киев и Буча, като че ли в действителност имаше потребност от това. На този ден в Украйна се разигра съвсем съвършено зрелище от позиция на съветските ползи, което сигурно ще разгневи Китай. Но Кишида въпреки всичко може да бъде рисков за нас - в случай че не в Украйна, то другаде.

Посещението на японския министър председател в Киев не беше авансово оповестено (тоест датата беше сякаш плаваща), само че тъкмо съответства с визитата на китайския президент в Москва. Дори в този момент японците да се опитат да убедят всички, че това е инцидентно, никой няма да им повярва. И преди всичко - няма да повярват в Китай, където пътуването на Фумио Кишида неизбежно ще бъде видяно и обстоятелствата ще бъдат съпоставени.

Може би визитата на Кишида е трябвало да изпрати сигнал към Русия. Няма значение, че официално той идва от Изтока, политически Япония е част от Запада. И западните водачи го споделят непосредствено – ние изпращаме, споделят те, на Русия мощен сигнал, че поддръжката за Украйна няма да пресъхне, че нашата увереност е твърда и впрочем...

Кишида донесе в Киев освен думи, само че и половин милиард $ (все отново Япония е третата по величина стопанска система в света). Руската страна в спора обаче също може да му каже благодарности – доста язвително, само че напълно не саркастично благодаря. Защото в Китай неговият „ сигнал “ ще бъде признат персонално.

Япония за КНР е главният дразнител, главната опасност, обект на голям брой исторически искания. Докато Китай и Русия се съгласиха да задълбочат съдействието, техните врагове се побратимиха в Киев.

Малко евентуално е Пекин да е считал Украйна за собствен зложелател, само че в този момент към този момент наподобява по този начин. При побратимяването бе подписано взаимно изказване със „ сериозна угриженост “ по отношение на „ обстановката в Източно и Южнокитайско море “ и „ мощно “ несъгласие против „ всеки едностранен опит за смяна на статуквото със мощ или насила “. "

Това е доста транспарантен намек за Тайван. Изявлението е идентично с тези, оповестени постоянно от Държавния департамент на Съединени американски щати във връзка с този остров. Така Украйна стана член на политическата коалиция, чиято задача е да предотврати обединяването на Китай, с което поздравяваме Украйна. Остава единствено да увият обществено огромно парче свинска тор в знамето на КНР - и ще бъде съвършено.

И колкото и да е необичайно, филантропичната стратегия на визитата дава изключително противен привкус на протичащото се за китайските рецептори. Японският министър председател дойде в Буча, където се оплака за " военни закононарушения от страна на Русия ". И тук е значимо да разберем какво вършат японците с китайците в Нанкин, където министър председателите на Страната на изгряващото слънце не показаха предпочитание да дойдат, макар че Нанкин е доста по-близо от Буча. Вместо това някои ръководители на японското държавно управление от време на време отиват в храма Ясукуни, където се покланят, наред с други неща, на душите на уредниците на това кръвопролитие. Автентичността му, за разлика от това в Буча, не се оспорва.

Следователно в Киев Фумио Кишида и Владимир Зеленски в действителност направиха същото, което направиха Владимир Путин и Си Цзинпин в Москва: те ускориха партньорството сред Москва и Пекин, единствено че повече, в сравнение с чакаха.

Самият Кишида е преследвал друга цел. Вътре в страната това пътешестване няма да му навреди по никакъв метод: антируската агитация се нанесе добре върху носталгията по по този начин наречените северни територии - Курилските острови (между другото, не естествена, а въодушевена от американците за борба с СССР). С други думи, ясното болшинство от японците са солидарни с Украйна и " поддържат поддръжката " на инат на един " завоевател и окупатор " за двама - нас.

Но е малко евентуално министър председателят в действителност да е харесал концепцията да обиколи Русия със аероплан до Европа и да се прекачи в Полша на специфичен трен до Киев, макар че Токио няма специфични ползи в Украйна. Както и да го погледнеш, все излиза, че американците са го докарали в далечната страна като делегат.

Но персонално Кишида би трябвало да се интересува от подготовката за по този начин нареченото пролетно контранастъпление на ВСУ, за което Киев го поучават да изчака идващия месец и половина. Поради това, че това ще бъде последвано от срещата на Г-7, отдадена главно на борбата с Русия в Украйна.

Япония е хазаин на срещата (и тя ще се организира, забавно, в Хирошима). Тя е тази, която изготвя програмата, даже като се има поради фактът, че последната дума ще бъде за Съединени американски щати. И тази стратегия е сериозно подвластна от триумфа на ВСУ. Или западният свят ще разисква, както се споделя, „ следвоенното възобновяване на Украйна “, или въоръжените сили на РФ няма да доставят такова наслаждение на Украйна. В най-хубавия за нас случай ще би трябвало да обсъдят по какъв начин Западът ще изпълзи от тази история, само че това изисква цялостно проваляне на украинските войски с прекосяване към лична контранастъпление.

Най-малко зависи от Япония. Трябва да отдадем дължимото на Кишида, тъй като той не даде на Киев за целтасвоите " оръжия знамение ", макар че на Запад е всекидневно да идват в Украйна с такива дарове, като пожелават на украинците триумф в борбата и ги потупват на рамото. Отпуснатите средства би трябвало да отидат главно " за енергетиката ", в по-малка степен - за муниции, само че не и за смъртоносни оръжия.

Кишида има потребност от този ход, с цел да успокои " гълъбите " както в ръководещата партия, по този начин и в Япония като цяло, където са мощни освен реваншистките (по отношение на Курилите), само че и пацифистките настроения (хората помнят и Нанкин, и Хирошима)..

Като цяло може да се окаже, че японският клиент по-скоро ни оказа помощ в връзките с Китай, в сравнение с да ни навреди фундаментално с визитата си. Вярно, единствено в случай че междинната му спирка по пътя за Киев не донесе осезаеми резултати.

Тази междинна спирка беше Индия. Като цяло тя е проруска страна, само че доста по-слабо звено от Китай. Японците убедиха индийците, които сега ръководят Г-20, че е належащо тясно съдействие сред Г-20 и изцяло антируската Г-7, с цел да се ограничи тандемът Москва-Пекин. А третата стопанска система на света от своя страна е подготвена да налее милиарди долари вложения в района, което Индия в никакъв случай няма да дочака от Китай.

С Токио Ню Делхи има естествени работни връзки, само че с Пекин индийците са съвсем врагове, оспорвайки си териториите в Кашмир. В името на бизнеса от време на време те са подготвени да „ прекрачат себе си “ и да взаимодействат дейно с Китай, да вземем за пример във формат БРИКС, само че като цяло сходни обрати подкопават позицията на Индия, която към момента е лоялна към Москва.

Ако Кишида е съумял да изгризе своя сантиметър в пролуката, това е неприятно. Но в Киев той няма да може да аргументи особени проблеми. Напротив: колкото повече обятия със Зеленски, толкоз по-добре. Коя е третата стопанска система на света и кой е уредникът и изпълнителят на най-страшното етническо пречистване в историята на Китай, в случай че не и на цялото човечество.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР