Владимир Стоянов, познат още като Владо Плацентата, е задържан отново.

...
Владимир Стоянов, познат още като Владо Плацентата, е задържан отново.
Коментари Харесай

Бтв: Владо Плацентата е задържан за притежаване на незаконно оръжие


Владимир Стоянов, прочут още като Владо Плацентата, е арестуван още веднъж. Този път мотив за ареста му е нелегално владеене на оръжие, стана ясно в предаването „ Тази неделя ” по Бтв. По думите на Иван Петров, юрист на акушерката Албена Гагова, която Стоянов нападна заради плацентата на новороденото му, той има седем висящи каузи и мястото му е в ареста.

Той уточни, че доктор Гагова към този момент физически е добре, само че продължава да се бори с психическата контузия и върви на работа със боязън. Адвокатът добави, че тя има 4 ограничаващи ограничения от районния съд против Стоянов - той има възбрана да я приближава, да върви в Шейново, да върви в региона, където тя живее и да контактува с нея.

Петров уточни, че по делото нападателят освен оспорва това, че я е нападнал, само че твърди, че въобще не е бил в болничното заведение, детето не било негово и даже не познавал майката.

„ Основното, с което не сме съгласни е характерът на телесната щета. Според една експертиза е лека, което е направена три дни след случило се. Но тя е била в безсъзнание, което значи междинна телесна щета ”, разяснява той.

По делото е поискано да бъдат разпитани още двама души. Единият от тях е шефът на болничното заведение доктор Румен Велев, който е бил към този момент разпитван, както и е поискана разпечатка от диалозите му със Стоянов по телефона.

Разликата във типа на телесната щета е, че при лека наказването е 1 до 5 години, а при междинна от 3 до 10 години. По думите на юриста,  в случай че доктор Гагова не беше здравно лице, щеше да се размине по същия метод като шведа Сундберг, който ритна камериерка в Слънчев бряг .  Той добави, че Стоянов даже твърди, че Гагова не е изобщо здравно лице.

Според Петров при  добра организация на съда до началото на идната година би трябвало делото да бъде финализирано.

Той цитира и данни, които демонстрират, че единствено до юли тази година има 56, Гагова е била 57-а, случая на набези над лекари, а неоправдателните присъди са едвам шест.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР