Владимир Щърбанов бе назначен на поста през 2015 г., като

...
Владимир Щърбанов бе назначен на поста през 2015 г., като
Коментари Харесай

Почина директорът на летище ”Пловдив”

Владимир Щърбанов бе назначен на поста през 2015 година, като смени Иван Карнабитов, който напусна по лично предпочитание.

След кончината на Щърбанов, ръководителят на борда на шефовете на летище "Пловдив " Спас Шуманов би трябвало да свика съвещание на шефовете, на което да се избере нов изпълнителен шеф. Съгласно Търговския закон, нов член в борда се назначава от Министерство на превоза.

Владимир Щърбанов е роден на 18 ноември 1960 година Завършил е Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия, като инженер-икономист със компетентност „ Икономика и организация на въздушния превоз “. Преминал е разнообразни курсове в Сингапурската академия за гражданска авиация и IATA, като през 2007г. е получил и IATA тапия за летищен мениджмънт.

Професионалната кариера на Владимир Щърбанов стартира през 1981 година в Учебния център на самолетна компания „ Балкан “, където работи като авиомеханик. От 1986 до 2008 година работи на летище София като стартира на служба икономист-плановик, през 1996 година е назначен за шеф на отдел „ Информационно обслужване “, а от 1996 до 2008 година е шеф по употребата. От 2008 до 2012 година е специалист по интернационалните стратегии и планове в Бългериан авиейшън груп и е член на Съвета на шефовете на интернационалното летище Казан.

През 2011 година става член на Съвета на шефовете на ООО „ ТАТ-АВИА”, като заема поста до 2012 година През 2014 година работи към Валдер груп като съветник по построяването на летище Пирин.

Владимир Щърбанов ще бъде заровен в неделя в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР